StrijkkralenVeel gestelde vragen

Waar zijn strijkkralen van gemaakt?


Strijkkralen zijn gemaakt van plastic. Doordat ze van plastic zijn kunnen gemakkelijk versmelten door het strijkkijzer, maar blijven daarna na afkoelen flexibel. Doordat het werk van strijkkralen is gemaakt (plastic) is het minder breekbaar en zullen werkstukken langer meegaan. Ook de werkstukken die je in 3D hebt gemaakt.

Grondstof van strijkkralen

De belangrijkste grondstop van strijkkralen is plastic. Toen Malte Haaning in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw zijn bedrijf startte maakte hij vooral producten als vliegenmeppers, cocktail prikkers en andere plastic gebruiksproducten van plastic. Het was een gemakkelijke grondstof die gemakkelijk te kleuren is en in gewicht ligt blijft.

Strijkkralen succes

De strijkkralen werden zo’n succes dat hij bijna de vraag niet aankon. Het bedrijf richtte zich steeds meer en meer op de strijkkralen. Zo ontstond het merk HAMA (HA de eerste letters van de achternaam Haaning en MA de eerste letters van de voornaam Malte).

Vanaf de jaren 70 van de vorige eeuw kwamen er steeds meer soorten en kleuren strijkkralen op de markt. HAMA inspireert en brengt steeds nieuwe patronen en motieven op de markt, waardoor het een tijdloos speelgoed is geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *