StrijkkralenVeel gestelde vragen

Welk papier voor strijkkralen kan ik het beste gebruiken?

Om strijkkralen te strijken kun je het papier gebruiken dat in het pakket zit. Dit lijkt op bakpapier, maar is iets dunner. Heb je geen pakket gekocht, maar werk je met losse kralen, dan kun je ook gewoon bakpapier gebruiken. Dat is iets dikker dan het strijkpapier van HAMA, maar gaat wel langer mee. Je kunt het meerdere keren gebruiken.

Strijkkralen welk papier?

Om je werkje te strijken heb je papier nodig, zodat het plastic niet aan je strijkijzer blijft plakken. Dat zou ook jammer zijn van je strijkijzer. Het gesmolten plastic gaat in de stoomgaatjes zitten en je kunt je strijkijzer niet meer gebruiken. Het zou je kleding danig verpesten.

Daarom gebruik je bij het strijken speciaal papier. HAMA verkoopt zelf losse velletjes papier om de strijkkralen te strijken.

Echter, dit papier is dun en scheurt gemakkelijk. En het formaat is niet groter dan de grote vierkante grondplaat van HAMA. Wanneer je grotere werken maakt, is dit formaat niet toereikend. En het papier wilt tijdens het strijken nog wel eens aan de strijkkralen blijven plakken.

Bakpapier om strijkkralen te strijken

Zelf gebruik is voor het strijken van de strijkkralen gewoon bakpapier. Het maakt niet uit van welk merk of welke kleur je gebruikt.

Bakpapier is wat steviger én vetvrij. Hierdoor blijft het minder snel plakken als je de kralen hebt gestreken.

Een ander voordeel van bakpapier is dat je het in grotere stukken kunt knippen. Ideaal bij een groter werk waarbij je meerdere grondplaten gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *