StrijkkralenStrijkkralen patronen

Hoe kun je met strijkkralen een bakje maken?

Heb je dat ook wel eens gezien hoe iemand met strijkkralen een bakje maakte? Het kan. Het is simpel en leuk. In dit artikel vertel ik je hoe je met strijkkralen een bakje kunt maken. In de kleuren die jij wilt en zelfs met een patroon.

Met strijkkralen een bakje maken

Je hebt geen lastige ingewikkelde strijkmethoden nodig om met strijkkralen een bakje te maken. Het enige dat je nodig hebt is een ovenvast schaaltje en strijkkralen en uiteraard een oven. 😊

Hoe ga je te werk?

Neem een ovenvast schaaltje, deze hoeft niet heel groot te zijn.  Begin klein, zodat je de techniek knt leren en onder de knie krijgt. Daarna kun je groter maken.

Smeer de binnenzijde van het schaaltje in met olie, om te voorkomen dat de kralen blijven plakken.

Je bekleed de binnenzijde met kraaltjes. Dat kan willekeurig, maar je kunt ook werken met een patroon. Dat kost je wel meer tijd, maar geeft ook heel mooie resultaten.

Ga je met een patroon werken dan heb je profijt van de olie, daardoor blijven de kraaltjes gemakkelijker aan de kant zitten.

In de oven

Ondertussen verwarm je de oven voor op 220 graden celsius (240 graden kan ook). Ze het schaaltje met de kralen in de oven en zet het er ongeveer 20 tot 25 minuten in. Houd het goed in de gaten. Laat de kraaltjes goed smelten, zodat het resultaat optimaal is.

Is het werk afgekoeld dan haal je het strijkkralen schaaltje uit de ovenvast schaal en je strijkkralen bakje is klaar.

Tot slot

Werk je met een glazen schaaltje, laat daan het werk afkoelen in de oven. Zo voorkom je dat het schaaltje knapt als gevolg van grote temperatuursverschillen.

Het strijkkralen bakje kun je gebruiken voor sierraden of sleutelbakje. Er zijn zoveel gebruiksmogelijkheden. Ga op onderzoek uit en ontdek nog meer leuke mogelijkheden voor een strijkkralen bakje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *