DierenStrijkkralenStrijkkralen patronen

Strijkkralen patroon van een draakje

Om het strijkkralen patroon van een draakje te kunnen maken neem je de kleine ster grondplaat.

Die leg je met 1 punt naar boven.

In totaal heb je 105 strijkkralen nodig. In het voorbeeld heb ik roze, rode, paarse en oranje strijkkralen gebruikt. En daarvoor gebruikte ik de Ikea strijkkralen.

Roze, rood, paars en oranje voor de 2 oogjes. In dit strijkkralen patroon van een draakje komt de ogen niet goed naar voren. Eigenlijk had ik voor de ogen zwart moeten gebruiken, dan waren deze beter zichtbaar geweest in dit strijkkralen patroon.

Hoe begin je met een strijkkralen patroon?

Het gemakkelijkst is om te beginnen in het midden van je ontwerp. Zo voorkom je het gepriegel om de strijkkralen in het midden er in te krijgen, als je van buiten naar binnen werkt. Kijk voor jezelf wat je gemakkelijk vind om te doen.

Zelf gebruik ik een tandenstoker om een paar kralen te pakken en die vervolgens op de grondplaat te leggen. Je hebt er ook speciale pennen voor, maar die vind ik zelf te groot om goed te kunnen zien wat je doet.

Op de grondplaat ziet het er zo uit:

Strijkkralen patroon

Het strijkproces

Het strijken vind ik altijd spannend. Het ijzer moet niet te heet zijn, want dat is de kans groot dat je de pinnetjes van de grondplaat kapot strijkt.

Strijkkralen patroon draakjeStrijkkralen patronen draakjeErvaring leert dat tellen het beste werkt. Ik tel tot 10 en check daarna even en dan tel ik weer tot 10 voor het beste resultaat.

Het draakje heb ik in verschillende kleuren gemaakt. Wat ik daar nog mee ga doen weet ik niet. Ik houd je op de hoogte. Het roze/paars ontwerp heb ik met oranje ogen gemaakt. Echter, ik adviseer je om altijd zwart te gebruiken voor de ogen, zodat deze er lekker duidelijk uitspringen.

Wat ik heb gebruikt: Hama grondplaat ster klein.

Zoals gezegd heb ik voor dit strijkkralen patroon de Ikea strijkkralen gebruikt. Nu na ervaring geef ik de voorkeur aan het gebruik van Hama strijkkralen. Deze werken beter in de zin van strijken en blijven flexibeler waardoor je strijkkralen patroon niet zo snel zal breken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *