DierenInspiratieStrijkkralenStrijkkralen patronen

Strijkkralen dieren

Van strijkkralen kun je bijna alles maken, zo kun je ook strijkkralen dieren maken. Juist voor kinderen is het leuk om diertjes te maken. Vooral de kleine dieren zijn vaak simpel van patroon en geven veel plezier om te maken.

Voor de grotere kinderen kun je de uitdaging wat groter maken en complexe patronen aanbieden. De afgelopen maanden zijn we veel bezig geweest met het maken van dieren van strijkkralen. Zo heb ik dit draakje gemaakt.

Het leuk van dit ontwerp is dat je kunt variëren met de kleuren precies zoals jij wilt. Deze kleuren koos ik zelf. Mijn dochter is helemaal wild van paars en roze en voor haar maakte ik deze. Helaas koos ik een verkeerde kleur voor de ogen, waardoor deze niet zo opvallen.Voorbeelden strijkkralen - Strijkkralen en zo!

Strijkkralen dieren maken met diverse grondplaten

Hieronder vind je nog veel meer voorbeelden van de dieren die je kunt maken met strijkkralen. Ook die kun je natuurlijk weer onderverdelen in soorten:

  • Jungle dieren
  • Boerderij dieren
  • Vogels
  • Fantasie dieren
  • Dino’s
  • Zeedieren

Het konijn is gemaakt op een vierkant groot. Niet alle patronen en ontwerpen zijn te maken met een standaard grondplaat. Zoals deze vlinder en dolfijn. Daarvoor heb ik speciale voor gevormde grondplaten gekocht.

Voorbeelden strijkkralen - Strijkkralen en zo!

Voor kinderen is dit ideaal

Het lijkt minder leuk, maar het tegendeel is waar. Voor kinderen is dit ideaal. Zo kunnen ze zich richten op een mooie kleurencombinatie en hoeven ze niet zo veel te tellen. Dan is de lol er voor kleintje snel af.

Soms vind ik het zelf ook handig om met voorgevormde grondplaten te werken en eigenlijk om precies dezelfde reden als voor de kids. Lekker bezig zijn met de kleuren en je niet druk hoeven maken of het patroon wel goed gaat.

Wat je ook gebruikt, alles is te maken met strijkkralen. Kijk ook op de patroon pagina om nog mee inspiratie op te doen voor het maken van dieren.

Hier vind je een aantal verschillende grondplaten voor het maken van dieren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *