DierenInspiratieStrijkkralenStrijkkralen patronen

Strijkkralen vogel patroon

Het is natuurlijk allemaal leuk en aardig die werkstukjes die je maakt. Wij maken er soms wel meerdere per dag. Zo heb ik ook een keer de strijkkralen vogel patroon gemaakt. Ik al wel meteen een doel met het maken van dit strijkkralen vogel patroon.

Zoals gezegd… wat doe je er uiteindelijk mee? Het is jammer om al die mooie ontwerpen in een doosje te stoppen en in de kast te zetten. Zo maakte ik een vogeltje met leuke vrolijke kleurtjes.

Strijkkralen vogel

Uiteindelijk heb ik er 6 gemaakt. In 6 verschillende kleuren, omdat ik het zo leuk vond om verschillende combinaties te maken.
Maar wat heb ik nu aan die 6 vogeltjes? Zo los heb ik er niet veel aan. Ze dreigen in de la te verdwijnen of in het doosje dat ik eerder noemde. Zonde, dat wilde ik niet laten gebeuren.

Via een inspiratie speurtocht vond ik een heel leuke oplossing om met al die vogeltjes wat te maken. Ja, je moet er maar opkomen ­čÖé

Strijkkralen vogel slinger

Uiteindelijk heb ik van de vogeltjes een strijkkralen vogel slinger gemaakt. Het is net even wat anders en het geeft een heel leuk effect. Strijkkralen vogel slingerVoor de slinger had ik de vogeltjes al in verschillende kleuren gemaakt en ook een paar in spiegelbeeld. Doordat ik ze in spiegelbeeld had gemaakt kan ik alle vogels met de juiste kant (dit is dus de niet strijkkant) naar voren hebben hangen. Met een draad heb ik ze alle 6 aan elkaar gemaakt en nu prijken ze aan de muur op de kinderkamer.

Cadeautje voor Moederdag

Met deze strijkkralen vogel slinger heb je natuurlijk ook een geweldig cadeautje voor bijvoorbeeld Moederdag of voor oma of een lieve vriendin of buurvrouw. Heb je nog vragen over het maken van deze slinger, stel ze dan hieronder in het commentaarveld. Veel plezier met het maken van deze strijkkralen vogel slinger.

Extra bellen

Om de strijkkralen vogel slinger iets meer bijzonder en leuker voor de kinderen te maken heb ik kleine belletjes toegevoegd. Boven en onder aan de slinger heb ik deze vastgezet.

Strijkkralen vogel slinger

2 gedachten over “Strijkkralen vogel patroon

 • Saskia

  Wat een schattige vogeltjes. Hoe heb je ze bevestigd aan het draad?

  Beantwoorden
  • Hallo Saskia,

   Ik heb dat met naald en draad gedaan. Soms zijn de kraaltjes na het strijken niet helemaal dicht en die gaatjes heb ik gebruikt om de draad doorheen te halen.

   Groetjes

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *