Strijkkralen kopenVeel gestelde vragen

Strijkkralen kopen mijn ervaring

De eerste strijkkralen die ik ontdekte waren de strijkkralen van IKEA. Al jaren had ik die grote pot in de kast staan met de grondplaatjes en eigenlijk deed ik er niets mee.

Toen mijn kids wat groter waren pakte ik op een middag die grote pot strijkkralen kopen en ging aan de slag. Uiteraard met het strijkkralen hartje. Mooier ontwerp bestaat er niet. Van daar uit is de strijkkralen hobby in ons gezin gegroeid.

Wij ontdekten dat er ontelbaar veel ontwerpen te vinden zijn online, met allerlei thema’s. Dat heeft ons doen besluiten deze website op te zetten. Wij ontdekten ook het merk HAMA, de producent van strijkkralen.

Zo veel winkels zoveel strijkkralen en zo veel verschillende soorten merken strijkkralen. Wat nu te kiezen?

In welke winkels kun je strijkkralen kopen?

Strijkkralen kopen - Strijkkralen en zo!
Strijkkralen kopen

Wij ontdekten ook dat HAMA niet de enige is die strijkkralen maakt en verkoopt. We hadden al ervaring met de strijkkralen van IKEA.

Bij toeval kwamen we een setje met strijkkralen tegen bij de HEMA. Meteen gekocht om uit te proberen. Daarover lees je deze review.

Ook komen we regelmatig bij de ACTION en daar vonden we ook strijkkralen. Wat we daarvan vonden lees je in dit artikel: Strijkkralen Action.

Ook de hobby producent SES heeft leuke setjes met strijkkralen in allerlei soorten en maten. En er zullen vast nog heel veel andere plekken zijn waar je strijkkralen kunt kopen al dan niet van HAMA of SES.

Welke soorten strijkkralen zijn er allemaal?

Strijkkralen kopen - Strijkkralen en zo!
Strijkkralen kopen

De strijkkralen van de HEMA zijn weer totaal anders dan de strijkkralen van IKEA en die zijn weer anders dan die van HAMA en die verschillen weer van de strijkkralen van SES.

Dat verschil zit hem vooral in de smeltgraad van de strijkkraal.

Zo kwamen we er achter dat de strijkkralen van de ACTION totaal niet samen gaan met de strijkkralen van HAMA.

Het verschil tussen HAMA en de HEMA is klein. Lees onze ervaringen met de HEMA strijkkralen in dit artikel.

De strijkkralen van IKEA zijn na het strijken harder en glimmen meer. Doordat ze harder zijn, breken de werkstukjes ook sneller.

De HAMA strijkkralen zijn flexibeler en dat geldt ook voor de strijkkralen van de HEMA.

De strijkkralen van SES daarentegen trekken na het strijken sneller krom, daar moet je nog meer gewicht op zetten dan op de werkjes van de stijkkralen van HAMA, HEMA en IKEA.

Wat is mijn strijkkralen voorkeur?

Strijkkralen kopen - Strijkkralen en zo!
Strijkkralen kopen

Mijn kids houden zich veel bezig met de strijkkralen van IKEA. Als aanvulling op de pot met 10 redelijk primaire kleuren heeft IKEA sinds kort ook een pot met pastel kleuren. Deze heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar dat gaat binnenkort zeker gebeuren.

Zelf werk ik het liefst met de strijkkralen van HAMA. De werkjes blijven flexibeler na het strijken en HAMA heeft gewoon veel meer kleuren. Met die kleuren kun je gewoon veel meer soorten werkjes maken.

Ja, HAMA is in vergelijking met IKEA, ACTION, SES wat duurder, maar de kwaliteit is ook beter.

Daarbij komt dat HAMA ook bijzondere kralen heeft die andere merken niet hebben. Zoals bijvoorbeeld de ‘glow in the dark’ kralen.

Zo zie je maar weer. Voor iedere portemonnee kun je strijkkralen kopen. Het belangrijkste is om voor jezelf na te gaan WIE er met de strijkkralen aan de slag gaan. Maar ook WAT je er mee wilt maken. Op basis daarvan beslis je welke je waar gaat kopen.

Welke strijkkralen koop jij het liefst?

3 gedachten over “Strijkkralen kopen mijn ervaring

 • Hoi, heb je toevallig ook ervaring met de strijkkraaltjes van Lightinthebox.com?

  Beantwoorden
  • Hoi Janice,

   Met die strijkkralen heb ik geen ervaring. Dus ik durf er niet zoveel over te zeggen.
   Wat ik wel zie is dat de prijs niet zo veel verschilt met de prijs voor kralen hier. Zelfs nog wat duurder. Voor een zakje van 500 kralen betaal je € 1.45 en in de speelgoedwinkels hier kost een zakje met 1.000 kralen zo rond de €1.60.

   Beantwoord dit je vraag? Anders hoor ik het wel.
   Groetjes
   Esther

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *