StrijkkralenStrijkkralen kopen

Strijkkralen Hema

In een eerder artikel had ik al aangegeven dat je bij verschillende winkels strijkkralen kunt kopen. Misschien niet bijzonder, maar de winkels die ik noemde (Action, Ikea) hebben hun eigen strijkkralen. Zo ook de Hema. Het assortiment strijkkralen van de Hema is niet spectaculair te noemen. Strijkkralen Hema koop je in een doosjes waarin 8 zakjes zitten met ieder ongeveer 375 strijkkralen.

8 zakjes betekent ook 8 kleuren:

 1. Rood
 2. Wit
 3. Zwart
 4. Geel
 5. Oranje
 6. Groen
 7. Geel
 8. Roze

Strijkkralen Hema: wat zit er in de doos

In het doosje vind je het volgende:

 • 8 zakjes strijkkralen
 • 1 strijkpapier
 • 1 transparante grondplaat
 • 1 papier met patronen

De transparante grondplaat leg je over het patroon heen en het maken van een strijkkralen patroon is een peulenschil.

Wat mij opvalt

Er zit geen beschrijving in het doosje hoe één en ander werkt. Blijkbaar gaan ze er bij de Hema vanuit dat het principe van strijkkralen bekend is. Daar maken ze dus geen woorden aan vuil.

De patronen op het papier zijn op ware grote. Dat betekent dat ze gelijk zouden moeten zijn met de grondplaat. Voor de cocktail en de pinguïn geldt dat. De pandabeer wijkt een paar millimeter af. De vos is zo afwijkend dat het niet prettig werken is met het patroon onder de plaat.

Wat ook lastig is, is dat je de plaat voor het maken van de cocktail een kwartslag moet draaien, zodat deze in ruitvorm voor je ligt. Het was even puzzelen, voordat ik dat door had. Heel jammer dat dit er niet per ontwerp bij staat genoteerd.

De hoeveelheid strijkkralen en de kleine patronen doet vermoeden dat je alle patronen met de aanwezige kralen kunt maken.

Ook daar besloot de Hema dit aan de verbeelding van de strijkkralen hobbyist over te laten. Bij de pandabeer kwam ik erachter dat ik niet voldoende zwarte strijkkralen Hema had en moest overstappen naar de strijkkralen van Ikea. Spannend, omdat ik niet wist of deze twee zouden matchen bij het strijken.

Gaan de strijkkralen Hema samen met…..

De strijkkralen van de Hema gaan gelukkig probleemloos samen met de strijkkralen van Ikea. Daaruit durf ik de conclusie te trekken, dat ze ook samengaan met die van Hama.

Strijkkralen Hema lijken in die zin ook op de strijkkralen van Hama. Het enige dat ik jammer vind ik dat het uiteindelijke gestreken patroon snel krom trekt. Het is dus belangrijk om het patroon na het strijken goed onder een zwaar object te plaatsen, zodat het recht afkoelt.

Aanrader of niet?

Voor een middagje fröbelen is dit pakketje prima geschikt. Met kinderen dit pakketje maken is wat lastiger, dan zou je al twee pakketjes moeten aanschaffen. Hoewel je dat om de prijs niet hoeft te laten: € 5,00.

Hema zou wat mij betreft wel scoren als het op het doosje zou aangeven hoeveel strijkkralen bij ieder patroon nodig zijn en de opmerking dat niet alle patronen met de strijkkralen gemaakt kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *