Inspiratie

Strijkkralen dromenvanger je eigen creatie

Altijd ben ik weer op zoek naar nieuwe ontwerpen voor strijkkralen om leuke dingen mee te maken Ik kijk ook heel vaak in winkels om te zien wat ze daar voor strijkkralen pakketjes verkopen. Hoewel ik die pakketjes heel erg leuk vind, vraag ik me soms ook weleens af waarom ze die pakketjes maken. Is het niet gewoon aan marketingstunt? Is er ook een pakket om je eigen strijkkralen dromenvanger te maken?Want als je op zo’n pakketje kijkt en ziet wat erin zit, dan zie je vaak dat je geen bijzonder grondplaten nodig hebt of afwijkende kraaltjes om zoiets te maken.

Die pakketjes zijn vooral leuk, is mijn mening, om cadeau te doen.

Een eigen strijkkralen dromenvanger maken

Strijkkralen dromenvanger - Strijkkralen en zo!
Strijkkralen dromenvanger

Strijkkralen dromenvanger - Strijkkralen en zo!Strijkkralen dromenvanger - Strijkkralen en zo!Ik kwam een tijdje geleden ook een pakketje tegen om je eigen strijkkralen dromenvanger te maken. Er zaten naast kraaltjes ook lintjes en veertjes in om de dromenvanger mooi te maken. Ik dacht dat kan ik ook zelf maken. Het enige wat ik nodig had was een verzameling kraaltjes en een ronde grondplaat, dus kon ik aan de slag.

Doordat ik niet vast zat aan de kleuren van het pakketje, kon ik mijn eigen kleuren kiezen. Stiekem vond ik de gekozen kleuren wel heel mooi en het geprobeerd zo veel mogelijk die kleuren aan te houden. Ik had niet exact dezelfde kleuren, maar het kwam aardig in de buurt.

Naast strijkkralen fan ben ik ook enorme fan van knutselen en knippen en plakken. Met 2 kinderen van 6 is het hartstikke leuk om daar mee bezig te zijn. Zeker omdat zij knutselen ook leuk vinden. De afgelopen jaren heb ik heel veel materiaal verzameld, onder andere kraaltjes (geen strijkkralen) en lintjes om sieraden mee te maken.

Eigen voorraad knutselmateriaal

Strijkkralen dromenvanger - Strijkkralen en zo!
Strijkkralen dromenvanger
Strijkkralen dromenvanger - Strijkkralen en zo!
Strijkkralen dromenvanger

Om mijn eigen strijkkralen dromenvanger mooi te maken, ben ik gaan graven in mijn eigen voorraad knutsel spullen om te kijken of ik daar wat bruikbaars tussen zat.

Ik vond gekleurde veertjes, een hele verzameling sieraad kralen en lintjes. Alles heb ik erbij gepakt om de strijkkralen dromenvanger helemaal af te kunnen maken. Ik had zelfs nog wat oude sieraden liggen met kralen die ik zelf nooit gebruik. Toen heb ik een ketting gesloopt om die kralen te kunnen gebruiken.

Ik heb verschillende soorten materialen gezocht en verzameld en heb geprobeerd zo veel mogelijk aan te sluiten bij de kleuren die op de doos stonden van SES.  Zodoende is er een hele mooie dromenvanger uitgekomen met versiering met kraaltjes, met echte veertjes die eronder hangen en de veren die ik van strijkkralen heb gemaakt.

Glow in the dark

Het allerleukste van deze dromenvanger vond ik de glow in the dark kralen die in het ontwerp zaten verwerkt. Die heb ik zelf ook in mijn kralen assortiment zitten, dus die heb ik ook gebruikt.

Mijn dochter is er helemaal blij mee en de dromenvanger hangt te pronken boven haar bed> In het donker die je het mooie patroon van de glow in the dark kralen.

Zelf vind ik het eindresultaat fantastisch. Wil je zelf deze droomvanger maken, kijk dan kom je al heel ver de met afbeeldingen bij dit artikel.

Als je dat gemakkelijker vindt kun je natuurlijk het kant en klare pakketje kopen in de winkel. Ook als cadeautje is deze super leuk om te geven. Dromenvangers zijn op dit moment helemaal hot en zeker in de strijkkralen zie ik ze veel voorbij komen online.

Pakketje is ook te verkrijgen bij Bol.com. Hieronder een link om dat pakketje voor je zelf of als cadeautje aan te schaffen.

Strijkkralen dromenvanger - Strijkkralen en zo!
Strijkkralen dromenvanger

 

 

 

 

 

 

 

Koop bij bol.com

Ik ben nieuwsgierig naar het resultaat van jouw dromenvanger. Deel het hieronder in het commentaarveld. Je kunt ook een foto delen in de Facebookgroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *