SinterklaasStrijkkralen

Strijkkralen Zwarte Piet een serie in kleur

Hoor wie klopt daar kind’ren, hoor wie stapt daar kind’ren….. Het is weer het moment van het jaar om het avondje van de goede oude Sint en zijn Zwarte Piet te vieren. Hét kinderfeest van het jaar.

Strijkkralen Zwarte Piet

Strijkkralen Zwarte Piet - Strijkkralen en zo!
Strijkkralen Zwarte Piet

Meestal besteden wij veel aandacht aan deze avond. Zo worden er cadeautjes gehaald, lekkers gebakken en natuurlijk pepernoten in huis gehaald. Waar wij echter ook aandacht aangeven is de aankleding of te wel de versiering in huis.

Met Kerst versiert (bijna) iedereen ook zijn huis. Het geeft iets knus en warmte aan het feest. Wat wij onder andere gebruiken als versiering zijn de knutsel werken die wij maken van strijkkralen. Wij maken dan het paard van Sinterklaas, de oude man zelf, maar ook in diverse kleuren strijkkralen een zwarte piet.

Verschillende kleuren

Strijkkralen Zwarte Piet - Strijkkralen en zo!
Strijkkralen Zwarte Piet

Zoals je op de foto kan zien hebben wij een serie gemaakt van strijkkralen zwarte piet. Zij zijn te maken in de kleuren die jij zelf leuk vindt.

Mijn zoon is gek van groen, dus er moest een strijkkralen zwarte piet in het groen komen.

Mijn dochter is gek van roze en paars (grappig hoe de natuur hierin werkt) en dus werd er een  zwarte piet gemaakt in haar kleuren.

Je begrijpt al, er zijn enorm veel combinaties mogelijk. Een tip die wij geven voor het maken van de zwarte piet.

TIP: maak eerst de basis van de strijkkralen zwarte piet, zoals zijn hoofd en witte kraag. Vul daarna de rest steeds in met de kleuren die je wilt combineren.

In ons voorbeeld hebben wij drie kleuren combinaties gegeven als idee. Er zijn er natuurlijk honderden te bedenken voor een  zwarte piet.

Strijkkralen Zwarte Piet - Strijkkralen en zo!
Strijkkralen Zwarte Piet
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *