InspiratieKerstStrijkkralenStrijkkralen patronen

5 tips wat jij kan doen met een strijkkralen sneeuwvlok

Versieren, gezellig maken en cadeautjes. De heerlijke tijd van Kerst! Wij hebben al eens eerder verteld dat wij altijd graag ons huis versieren met onder andere (niet alleen maar hoor ;0 ) knutselwerken van strijkkralen. Zo versieren wij ons huis met Kerst ook, een strijkkralen sneeuwvlok is één van de favorieten bij ons thuis.

Witte strijkkralen sneeuwvlok

Strijkkralen sneeuwvlok - Strijkkralen en zo!
Strijkkralen sneeuwvlok

Wij hebben er zelf al diverse soorten gemaakt. Een veel voorkomende strijkkralen sneeuwvlok is eentje die helemaal in de kleur wit is. Op zich logisch aangezien sneeuw ook wit is.

Een leuke variatie echter is door Glow in the dark strijkkralen erin te verwerken. In de avond geeft dit een heel leuk effect als versiering in de kamer.

Wat ook een leuk effect geeft is door een combinatie te maken van wit en licht blauw. Je kunt daardoor net bepaalde accenten geven aan je sneeuwvlok.

Apart effect

Ook de kleur donkergrijs geeft een apart effect aan je strijkkralen sneeuwvlok. Het straalt een bepaald soort chiq uit.

Enkele ideeën wat je allemaal kunt doen met een sneeuwvlok.

Je kunt:

  1.  ze voor het raam hangen met lichtjes erbij
  2. een strijkkralen sneeuwvlok op een kaart plakken en zo je eigen persoonlijke kerstkaarten maken
  3. een mobile maken van meerdere strijkkralen vlokken en ophangen in de kamer van de kinderen of in de gang bij de voordeur
  4. ze in de kerstboom hangen als versiering
  5. een sneeuwvlok plakken op een glazen pot en daarin een waxinelichtje zetten

Recentelijk hebben wij ook de kleuren goud, zilver en brons gekocht. Hiermee gaan wij ook dit jaar weer bijzondere Kerst versieringen maken en ook vast weer een strijkkralen sneeuwvlok!

In onderstaande foto zie je een strijkkralen sneeuwvlok van een groter formaat. Deze is gemaakt op een grote 6 hoek grondplaat. Voor het speciale effect heeft mijn dochter deze gemaakt in de klaar blauw. Wij vinden het een erg mooi resultaat!

Strijkkralen sneeuwvlok - Strijkkralen en zo!
Strijkkralen sneeuwvlok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *