DierenInspiratieStrijkkralenStrijkkralen grondplatenStrijkkralen patronen

Ministeck als basis voor strijkkralen roofvogel

Wij vinden het leuk om allerlei ontwerpen te maken met strijkkralen. Wij als volwassenen en gelukkig te kinderen ook! Zo heb ik recentelijk een strijkkralen roofvogel gemaakt. Een voorloper van strijkkralen is Ministeck. Dit had ik al als klein kind en heb er enorm veel mee gespeeld en dingen gemaakt. Toen was er helaas nog geen internet.

Voorbeelden uit Ministeck boekje

Voorbeelden haalde je uit een boekje dat kreeg bij een doos Ministeck. Zo heb ik ook ooit een boekje gehad met daarin afbeeldingen van dieren. Voor mij als kind waren deze toen te complex om te maken.

Nu als volwassene vind ik het weer heel leuk en heb deze hobby dan ook weer opgepakt. Zo heb ik laatst van Ministeck een grote vogel gemaakt. Volgens mij is deze vogel een arend, helaas ben ik geen vogelkenner. Het heeft even werk gekost, maar het resultaat is prachtig.

Strijkkralen roofvogel - Strijkkralen en zo!
Strijkkralen roofvogel

Van Ministeck een strijkkralen roofvogel maken

Omdat wij veel werken met strijkkralen kreeg ik het idee om de vogel die in Ministeck had gemaakt na te maken met de strijkkralen, zo kreeg ik een strijkkralen roofvogel.

Het idee was sneller bedacht dan de uitvoering. Het blijkt namelijk dat er verschil in grote zit tussen de plaat voor Ministeck en een grondplaat voor strijkkralen. Het werd uiteindelijk best wel een puzzel om de strijkkralen roofvogel te maken. Maar met wat schuiven en soms kleine aanpassingen is het mij gelukt om een strijkkralen roofvogel te maken van een Ministeck exemplaar.

De kleuren springen er vanaf

Ik moet zeggen, dat ik het zelf zeer tevreden ben over het resultaat. De diepe bruine kleuren springen af van de strijkkralen

Strijkkralen roofvogel - Strijkkralen en zo!
Strijkkralen roofvogel

roofvogel. Het overtreft eerlijk gezegd mijn verwachtingen. Ik vind het dan ook zeker voor herhaling vatbaar om een ministeck voorbeeld te gebruiken als basis voor een strijkkralen ontwerp.

Omdat je met Ministeck niet de verbinding nodig hebt zoals bij strijkkralen, om ervoor te zorgen dat het goed samensmelt en niet uit elkaar valt, heb ik de lege ruimte opgevuld met transparante strijkkralen. Nu is er een goede verbinding tussen de strijkkralen en krijgt het ontwerp stabiliteit.

Wil je zelf ook zo’n strijkkralen vogel maken? Maak dan gerust gebruik van mijn voorbeeld. Het voorwerk heb ik al voor je gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *