StrijkkralenStrijkkralen grondplatenStrijkkralen kopenStrijkkralen patronenVeel gestelde vragen

Strijkkralen grondplaten, de varianten

Om met strijkkralen te kunnen werken heb je een grondplaat nodig waar je strijkkralen op pinnetjes kunt plaatsen. Deze grondplaten heb je in verschillende formaten en vormen. In dit artikel over strijkkralen grondplaten laat ik zien welke grondplaten er zijn. En deel ik mijn ervaring over de verschillende soorten en figuren.

Standaard strijkkralen grondplaten

Zoals gezegd zijn er verschillende soorten, ook in de standaard grondplaten.

Bij Ikea kun je een pakketje kopen met een aantal basis grondplaten: Vierkant groot, vierkant klein, cirkel, hartje. Onze ervaring is wel dat de punten van deze grondplaten sneller smelten tijdens het strijken. Wil je echt kwaliteit en niet twee keer je geld uitgeven dan bevelen wij de Hama grondplaten aan.

Met de basis grondplaten kun je al veel leuke ontwerpen maken. Echter, voor bepaalde ontwerpen, zoals een uiltje of een draakje heb je een zeshoek en een ster nodig.

In het begin kan het nog wel een frustrerend zijn, wanneer het niet lukt om met de basisplaten een uiltje of draakje te maken. Dit weet ik uit ervaring. De strijkkralen grondplaten die ik in het begin had, waren gewoon niet toereikend. Ik kwam ook wel eens een ontwerp tegen van Bliksem McQueen, om er halverwege achter te komen dat ik een andere grondplaat nodig had.

Daarom laat ik in de ontwerpen die ik hier deel en in de artikelen altijd zien welke grondplaat ik gebruik.

Strijkkralen grondplaten van Hama

Hama heeft heel veel verschillende soorten en formaten grondplaten. In de setjes die Hama verkoopt zitten vaak de speciale grondplaten. Zoals een vlinder, een prinses of een dolfijn.

Strijkkralen grondplaten

Deze grondplaten kun je ook los kopen. Op Bol.com vind je een uitgebreid assortiment en zal je diverse grondplaten vinden.

Het voordeel van strijkkralen grondplaten in een specifieke vorm als een dolfijn, vlinder of prinses is dat je je alleen maar hoeft te focussen op het ontwerp van kleuren. Waardoor je heel leuke variaties kunt maken.

Strijkkralen grondplaten figuren

Er zijn heel veel verschillende soorten figuren te verkrijgen in de grondplaten. Hieronder heb ik een overzicht geplaatst van de grondplaten die los te verkrijgen zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de grondplaten die in diverse pakketten worden verkocht. Daarover in een ander artikel meer over.

[table id=3 /]

Strijkkralen grondplaten koppelen

Hama heeft ook grondplaten die je onderling kunt verbinden. Ik ben heel grote ontwerpen en patronen tegengekomen waarbij ik wel 4 grote vierkante grondplaten nodig had. Zie het de Big Ben van Londen. Bij dit ontwerp had ik vier grote vierkante strijkkralen grondplaten nodig. Strijkkralen grondplaten

Deze grondplaten zijn net als een puzzelstukje heel gemakkelijk in elkaar te klikken en ook heel gemakkelijk weer uit elkaar te halen. Wil je echt serieus aan de slag met grote ontwerpen, dan zijn deze koppelbare grondplaten echt aan te raden.

Wat is het grootse ontwerp dat jij hebt gemaakt? Deel je antwoord hieronder in het reactieveld.

Een gedachte over “Strijkkralen grondplaten, de varianten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *