InspiratieStrijkkralen

Moederdag cadeau maken met strijkkralen

Het is bijna weer zo ver: Moederdag. De tijd van het jaar dat kinderen massaal aan de slag gaan om voor hun moeder een Moederdag cadeau te maken. De mooiste kunstwerken komen dan tevoorschijn waar vooral moeders, ik weet het uit eigen ervaring, superblij mee zijn. Van strijkkralen kun je ook een leuk Moederdag cadeau maken.

Wat dacht je van een:

  • setje onderzetters in de vorm van fruit
  • sleutelhanger
  • ketting
  • armband
  • strijkkralen handje

Waar kies je voor?

Omdat er zo veel leuke mogelijkheden zijn kan ik mee voorstellen dat kiezen dan erg lastig is.  Daarom heb ik een paar dingen uitgezocht en ook uitgeprobeerd voor je, zodat je er zelf ook mee aan de slag kunt.

Ik ben zelf moeder en ik maak met mijn kids ook cadeautjes voor de oma’s. Dat zijn tenslotte ook moeders die in het zonnetje gezet mogen worden. Je kunt voor een Moederdag cadeau maken gebruikmaken van de basis grondplaten die er zijn. Er is geen beperking hierin. Natuurlijk is het maken van een hartje altijd super voor een Moederdag cadeau maken.

Voor het maken van een Moederdag cadeau kun je echter ook ‘buiten de box’ denken. Andere dingen maken met strijkkralen dan je in eerste instantie zou verwachten. Hieronder een paar ‘aparte’ cadeaus die je kunt maken en voor Moederdag kunt maken.

Mijn keuzes voor een Moederdag cadeau maken

Een handje van gesmolten strijkkralen

Strijkkralen en zo!Een mal van de handen van je kinderen maken van brooddeeg. Vullen met kralen en deze in de oven laten smelten. Zeer leuk en bijzonder resultaat met echt de handen (en dus ook hun grote) van je kinderen. Favoriet bij onze oma!

Een armband van platte strijkkralen

Strijkkralen en zo!Op een groot vierkant een strook maken van drie kralen breed. Aan het uiteinde een soort van schakel maken en vervolgens smelten met behulp van een glas. In een ander artikel zal ik stap voor stap uitleggen hoe dit proces en zijn werk gaat en vooral waar je op moet letten.

Een armband van gesmolten platte kralen

Strijkkralen en zo!Dit is ook een heel leuk proces. Eerst laat je kralen individueel smelten in de oven en worden ze plat. Daarna rijg je ze aan elkaar met behulp van een naald en elastisch draad. Het resultaat is een zeer lichte armband die heel comfortabel draagt. Je kunt natuurlijk de kleuren combinaties maken die je zelf wilt. Wij hebben ze ook gemaakt voor Koningsdag.

Een bosje bloemen

Strijkkralen en zo!In feite maak je allemaal individuele bloemetjes, door ze dicht tegen elkaar aan te maken krijg je dit leuke effect. Weer eens wat anders 😉

Een Moederdag cadeau maken van strijkkralen was nog nooit zo leuk. Voor mijn eigen moeder ga ik maar eens aan de slag met de strijkkralen handjes. Ook leuk voor de kids om te maken. Dan mogen ze lekker met brooddeeg aan de slag (tipje van de sluier) en die twee van mij vinden niets zo leuk als kleien, of het nu met klei of deeg is.

Heb jij nog leuke suggesties voor een Moederdag cadeau maken van strijkkralen? Deel het hieronder in het commentaarveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *