StrijkkralenValentijn

Knutselen Valentijn: unieke cadeautjes met strijkkralen

Nog twee weken en dan is het Valentijn. Je kunt het een commercieel feest noemen, maar het is en blijft een mooi moment om eens extra aan je geliefde te denken of aan je geheime liefde.

In de winkels zijn al weer de standaard cadeautjes te verkrijgen:

  •  Chocola
  •  Beertjes met hartjes
  •  Cupido’s
  •  Rozen
  •  Wat dan ook maar met hartjes

Op automatische piloot pakken we iets uit het schap en geven het aan ons liefje. Is dat iets geven vanuit je hart? Heb je er echt over nagedacht wat je zou kunnen geven of is dit weer een moment van: Oh ja, ff snel wat kopen…

strijkkralen voorbeelden hartjes

Ik vergelijk het met Moeder- en Vaderdag cadeautjes. Die vergeet je nooit weer. Zeker niet als je ze krijgt. En als je een moeder hebt zoals ik, ook niet als gever.
Dat zelfde geldt ook voor Valentijn. Het gaat om de liefde. Een persoon die je na aan het hart ligt en zelfs waar je verliefd op bent.

Een cadeautje op automatische piloot kopen haalt het dan niet bij een uniek zelf gemaakte verrassing waar de liefde vanaf straalt.
En dat kan ook met strijkkralen.

Knutselen Valentijn is een geschikt moment

Het meest voor de hand liggend zijn natuurlijk de hartjes die je kunt maken van strijkkralen.

Heb je een hartjes grondplaat dan kun je helemaal los. Met kleuren en patronen kun je de mooiste meest unieke hartjes maken die je maar wilt.

Een uniek ontwerp is natuurlijk het leukste om te geven. Je maakt niet alleen een hartje, je legt er ook je eigen hart 100% in als je nadenkt over een uniek patroon.

Mijn kinderen maken heel vaak hartjes en vooral mijn dochter laat zich helemaal gaan als het gaat om het maken van leuke patronen. De meest verrassende hartjes komen dan tevoorschijn.

En al die hartjes kun je natuurlijk ook verwerken in een gebruiksvoorwerp. Wat dacht je van een sleutelhanger of een ketting.

strijkkralen voorbeelden hartjes

Een uniek cadeautje? Ga knutselen voor je Valentijn

Het hartje dat je hebt gemaakt kun je ook op een kaart plakken met een mooie spreuk of tekst erbij. Of een klein gedichtje dat je zelf hebt bedacht.

Genoeg ideeën om voor jouw Valentijn een uniek cadeautje te maken. Het gaat ook niet om het voorwerp zelf, maar om de gedachte die er achter zit. De moeite die je hebt gedaan en dat je aan jouw Valentijn hebt gedacht.

Wat maakt jouw cadeautje uniek? Deel je antwoord hieronder en laat je inspireren door de verhalen van anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *