DierenStrijkkralen

Ga je mee een strijkkralen uiltje knappen?

Dieren blijven een aantrekkingskracht op mij hebben. Ik hou van dieren. Nou ja, behalve dat niet enge kruipdiertjes en spinnen en zo. Maar katten, honden, paarden, geitjes, ezels…ik hou ervan.

Ik vind het ook zeer leuk om met strijkkralen dieren te maken. In dit geval werd ik geïnspireerd door een strijkkralen uiltje.

Wanneer ik zoek naar een leuk ontwerp van strijkkralen voor jou, dan kom ik zo veel leuke dingen tegen.

  • Baby zebraatje
  • Baby girafje
  • Eenhoorn
  • Poezen

Allemaal zijn ze leuk en ik wil ze allemaal maken en met jou delen. De laatste keer dat ik op zoek was kwam ik strijkkralen uiltjes tegen. Ik liet deze zien aan mijn zoon en dochter en ze waren er helemaal weg van.

Twee uilen

“Welke strijkkralen uiltje zal ik maken?” vroeg ik ze.

Mijn dochter riep: “De roze!”

Mijn zoon riep: “De blauwe!”

Nodeloos om te zeggen dat ik er dus twee heb gemaakt: een roze en een blauwe.

Strijkkralen en zo!Omlijning

Wat ik zo leuk vind aan deze ontwerpen is de zwarte lijn rondom. Normaal houd ik daar niet zo van, maar bij dit ontwerp vond ik het zo goed passen.

Dit ontwerp is lekker simpel, want je hebt maar 5 kleuren nodig. En je kunt met de kleuren combineren wat je wilt.

Ik vond het gemakkelijk om met de omlijning te beginnen. Daar zit het meest telwerk in. Wanneer je dat eenmaal klaar hebt, kun je het als een kleurplaat ‘inkleuren’.

Vleugels, hoofd en lijf

Strijkkralen en zo!Strijkkralen en zo!Met de kleuren kun je spelen. De vleugels en het hoofd zijn dezelfde kleur en het lijf is een donkere variant daarvan. Dus lichtblauw en donkerblauw. Roze en rood. Maar ook roze en paars zouden het heel goed doen en groen en donkergroen.

Het blijft leuk om bij bestaande ontwerpen te zoeken naar nieuwe kleurcombinaties, zodat er weer een verrassende variant ontstaat.

Het maakt ook niet uit wat voor oranje je gebruikt. Het hoeft niet hetzelfde te zijn als op mijn foto, later zie je het verschil toch niet meer.

Spiegelbeeld

Doordat ik de uiltjes aan beide kanten heb gestreken [zie artikel nieuwe strijkmethode] kun je ze in spiegelbeeld naast elkaar maken.

Je kunt de uiltjes op een plankje lijmen met hete lijm en ze als schilderijtje in de kinderkamer ophangen of boven de speelplek van de kinderen.

Strijkkralen en zo!

 

Wat is jouw favoriete dier om van strijkkralen te maken? Deel je antwoord hieronder in het commentaarveld. Inspireer anderen met jouw verhaal en laat je inspireren door anderen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *