DisneyStrijkkralenStrijkkralen patronen

100 jaar slapen van kraaltjes… een strijkkralen prinses

Doornroosje is voor mij een sprookje dat gaat over jaloezie. De 13e fee die niet was uitgenodigd wilde wraak en vervloekte Doornroosje. Zij zou zich prikken aan een weefspoel en sterven, op haar 15e.

Gelukkig stak één fee daar een stokje voor. Hoewel ze de vloek niet geheel ongedaan kon maken, kon ze er wel voor zorgen dat Doornroosje niet zou sterven, maar 100 jaar zou slapen.

Pfffff, ik zou wel eens 100 jaar kunnen slapen, maar dat is meer sarcastisch bedoeld. Ik moet er niet aan denken na 100 jaar wakker te worden en dat de wereld zoals ik die kende er niet meer zou zijn. Laat staan de mensen om me heen….

Maar goed dat is een sprookje. Ieder leert daar zijn les uit.

Gewoon een strijkkralen prinses

Strijkkralen en zo!Nu is Doornroosje, vooral voor mijn kinderen, gewoon een prinses. Ergens kent ze het verhaal wel, ik heb het wel eens voorgelezen, maar vond het nogal wreed voor een kind van 6 jaar.

Mijn dochter vindt prinsessengeweldig, dus die wil ze ook veel en vaak maken van strijkkralen. Het gaat om roze en paars, kleuren die ze helemaal geweldig vindt.

Soms koop ik nog wel eens een kant en klaar pakketje voor haar, zodat ze lekker een Disney strijkkralen prinses kan maken.

Strijkkralen en zo!Laatst vond ik dus een Doornroosje pakketje van Hama. Ze was helemaal blij. Gisteren hebben we de prinses samen gemaakt. Het tellen was hier en daar nog lastig, maar daar liet ze zich niet door tegen houden.

Mijn dochter is weer een strijkkralen prinses rijker. Heerlijk dat ze daar zo van kan genieten!

Wat maak jij het liefste van strijkkralen? Laat het weten hieronder in het commentaarveld.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *