DisneyStrijkkralenStrijkkralen kopen

SES strijkkralen prinsessen, aankoop waard?

Mijn dochter is helemaal wild van prinsessen. Vooral Disney prinsessen vindt zij helemaal het einde.

Het mag niet zomaar een prinses zijn. Ze heeft wel degelijk favorieten. Elsa en Anna zijn favoriet en ook Sneeuwwitje is eentje die niet mag missen in het rijtje favorieten.

Met strijkkralen maak ik ook regelmatig prinsesjes. Al dan niet van Disney. Zo heb ik al eerder Elsa en Anna gemaakt. Zowel in portret formaat als in heel lichaam formaat (uiteraard niet ware grote ­čśë ).

Toen wij nog niet zo lang met de strijkkralen bezig waren vond ik een pakketje van SES strijkkralen prinsessen. Ik dacht, dat is echt iets voor haar.

Voor mij een mooie manier om de SES strijkkralen eens uit te proberen.

Wat zit er in het doosje?

SES Strijkkralen prinsessen -Strijkkralen en zo!
SES Strijkkralen prinsessen

In het doosje zit een grondplaat van een prinses, een stukje strijkpapier, verschillende standaardjes om het werkje rechtop te zetten en de kraaltjes die nodig zijn voor de verschillende ontwerpen die je kunt maken met de strijkkralen.

Helaas, en dat vind ik dus nog steeds jammer, door elkaar, dus het is eerst uitzoeken geblazen, voordat je ├╝berhaupt iets kunt gaan doen. Met dit pakketje helemaal, want er zitten twee kleuren in die dicht bij elkaar liggen. Het was dus even de vraag welke kleur bij welk ontwerp hoorde.

Hoeveel ontwerpen kun je maken?

In totaal kun je 6 verschillende prinsessen maken. Het zijn prinsessen met verschillende huidskleuren.

De grondplaat en de ontwerpen zijn zo gemaakt, dat je een prinses kunt maken met lange mouwen en met korte mouwen.

Nadelen

SES Strijkkralen prinsessen - Strijkkralen en zo!
SES Strijkkralen prinsessen

De pakketjes van SES hebben alle kleuren kraaltjes bij elkaar in 1 zakje zitten. Of je moet eerst gaan uitzoeken of het is een zoekwerk tijdens het maken van het ontwerp. Ik vind het lastig. Ik zoek het eerst het liefst de kraaltjes uit. Maar ja, daarin heb ik ook autistische trekjes en moet eerst alles op kleur zijn uitgezocht, voordat ik een ontwerp ga maken.

Strijk nadeel

De strijkkralen van SES hebben een ander resultaat na het strijken dan de Hama strijkkralen. De SES strijkkralen zijn ook onregelmatig in hoogte, waardoor het langer duurt voor het werkje is gestreken.

Daarbij komt ook dat er veel gewicht nodig is om te voorkomen dat het werkje krom trekt.

Bij mij maakte het niet uit hoeveel gewicht ik erop legde, uiteindelijk zijn ze allemaal kromgetrokken.

SES strijkkralen voordelen 

SES Strijkkralen prinsessen - Strijkkralen en zo!
SES Strijkkralen prinsessen

Deze grondplaat kun je natuurlijk ook gebruiken om je eigen ontwerpen te maken. Je kunt je eigen creativiteit er helemaal op los laten gaan.

Grondplaat vormen vind ik sowieso voor kinderen ideaal. Geen getel, hun creativiteit staat niets in de weg en ze hoeven zich alleen te richten op het ontwerp en de kleuren.

De moeite waard?

Om extra grondplaten te verzamelen die Hama niet kent, is het ideaal om af en toe eens een SES-pakketje te kopen.

Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar Hama strijkkralen en grondplaten.

De pakketjes van SES zijn ideaal als cadeautje voor kinderen die het leuk vinden om te knutselen en verschillende knutselwerkjes willen uitproberen.

SES strijkkralen prinsessen - Strijkkralen en zo!

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Deel je antwoord hieronder in het commentaarveld. Inspireer anderen met jouw verhaal en laat je inspireren door anderen.

Een gedachte over “SES strijkkralen prinsessen, aankoop waard?

  • Hermine De Jonghe

    Ik verkies de Hama strijkkralen, die van SES zijn groter en dunner. Heb ook al gemerkt dat de kralen van SES ,niet allemaal dezeflde hoogte hebben. Bovendien passen de Hama strijkkralen niet op de grondplaten van SES.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *