InspiratieStrijkkralenStrijkkralen grondplatenStrijkkralen patronen

Strijkkralen ontwerp van de Big Ben

Er zijn zoveel leuke en bijzondere ontwerpen te maken met strijkkralen. Op een zondagochtend kreeg ik geest om bijzonder strijkkralen ontwerp te maken, namelijk een Big Ben.

Je kent hem vast wel de bekendste toren en klok van Engeland. Het was weer eens iets anders dan stripfiguren te maken. Een uitdaging was erbij gekomen. 😉

Strijkkralen ontwerp - Strijkkralen en zo!
Strijkkralen ontwerp

Om een strijkkralen ontwerp van de Big Ben te maken had ik meerdere grondplaten nodig. Het was voor mij de eerste keer dat ik een ontwerp ging maken die groter was dan één grondplaat. Later zijn mijn ontwerpen trouwens steeds groter geworden 🙂

Goed opletten bij een strijkkralen ontwerp

Om een strijkkralen ontwerp van de Big Ben te maken moest ik erg goed letten op de symmetrie. De toren is immers aan elke kant gelijk. Dus het was een extra uitdaging om niet een mis telling te doen, met als gevolg dat je een groot deel opnieuw kan doen.

Helaas gebeuren er ook wel eens ongelukjes in ons huis, zeker met twee kinderen! En helaas dat gebeurde ook toen ik met dit strijkkralen ontwerp bezig was. Bij het maken van een groter strijkkralen ontwerp neem ik tussendoor geregeld pauze, al is het maar om even letterlijk afstand te nemen van het priegel werk.

Weer opnieuw

Mijn ontwerp van de Big Ben heb ik voor een stuk opnieuw moeten maken. De kinderen lieten iets vallen op de tafel met als gevolg dat verschillende strijkkralen van de pinnetjes afvlogen en niet meer in patroon lagen.

Juist bij een ontwerp als deze waar de uitdaging al zit in een zeer goede telling. Helaas hoort dit erbij en hebben wij met elkaar de ‘kapotte stukken’ hersteld en kon ik weer verder gaan.

Ik moet zeggen dat het resultaat wel grappig is geworden. Doordat dit ontwerp van de Big Ben wat groter was dan ik had gemaakt sprong hij echt uit op de plank van strijkkralen werken.

Het is ook mogelijk om dit strijkkralen ontwerp in 3D te maken. Dan heb je een inspringen nodig op sommige punten in de toren en kun je deze dan in elkaar schuiven. Zelf heb ik dat niet gedaan, ik was tevreden met dit strijkkralen ontwerp.

Mocht je zelf een Big Ben willen maken, veel plezier en pas op dat hij heel blijft 😉

Strijkkralen ontwerp - Strijkkralen en zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *