StrijkkralenVeel gestelde vragen

Strijkkralen ophangen als een schilder


Wanneer je strijkkralen werkje af is wil je de strijkkralen ophangen. Een mooi pixelkunstwerk aan de muur. Je wilt je werkjes tentoon spreiden, zodat ook je bezoek ervan kan genieten.

Wat je kunt doen is je strijkkralen ophangen als een schilder. Wat ik daar mee bedoel, dat lees je in dit artikel.

Strijkkralen ophangen met een foto plank

Wij zijn doorgaans in de keuken bezig met de strijkkralen. De grote eettafel is daar de plek bij uitstek voor. We wilden de werkjes niet zomaar in een doos ergens neerzetten. Maar in de woonkamer was gewoon niet genoeg ruimte om al die mooie werkjes neer te zetten.

Eerlijk gezegd wordt het met de productie die wij draaien al snel een rommeltje. Bij verschillende winkels kun je heel smalle plankjes kopen (soms van een meter en zelfs nog langer) waar je fotolijstjes op kunt zetten.

Twee van deze plankjes hangen bij ons in de keuken aan de muur en daar kunnen we naar believen de gestreken strijkkralen werkjes neerzetten.

Strijkkralen ophangen als een schilder

Soms is een strijkkralen werk zo mooi, dat je het als schilderij kunt ophangen. Om het werk zelf niet te beschadigen kun je het natuurlijk op een plank bevestigen en die plank ophangen.

Echter, een plank (MDF bijvoorbeeld) is al snel zwaar en je moet ombehanded MDF behandelen, om het te beschermen tegen vocht. En om het er gewoon nog mooier te laten uitzien, wil je het als achtergrond een kleurtje geven. Extra werk waar je niet op zit te wachten.

Wat je wel kunt doen is een canvas kopen. Deze zijn meestal voorrbehandeld en wit gemaakt. Het voordeel van aan canvas is dat het licht is, klaar om op te hangen en een neutrale achtergrond heeft. En ook niet geheel onbelangrijk, ze zijn niet zo duur. Bij de Action heb je verschillende canvas formaten voor kleine prijsjes.

Tot slot

Je strijkkralen ophangen als een schilder is met een canvas zo gepiept. Wil je toch een andere achtergrond kleur, dan ben je natuurlijk vrij om de canvas te schilderen in de kleur die het beste bij het werk past.

Het werk op het canvas bevestigen doe je het beste met een goede hobbylijm. Ik heb geprobeerd hete lijn te gebruiken met een lijmpistool, maar de lijm was al hard voordat ik het kon bevestigen.

Heb je lijm nodig? Ik bestel de betere hobby lijm hier

De regenboog unicorn van 30X30 heb ik ook op een canvas bevestigt. Deze hangt nu op de slaapkamer van mijn dochter. Met een canvas en strijkkralen kun je leuke cadeaus maken, creatieve schilderijen voor bijvoorbeeld een kinderkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *