StrijkkralenStrijkkralen kopen

Strijkkralen Action

In veel verschillende winkels kun je strijkkralen kopen. Zo kun je terecht bij de Intertoys, Top1Toys, Bart Smit, Hema en natuurlijk Ikea. Al geruime tijd had ik een grote plastic ton strijkkralen van Ikea in de kast staan en toen ik een keer alleen met de kids thuis was, vond ik het een goed moment om die eens tevoorschijn te halen. Sindsdien is het strijkkralen virus bij ons in huis toegeslagen.

Onverwachte plek

Regelmatig kom ik bij de Action. Heel veel spullen voor heel weinig. Soms ga ik heel gericht en soms ga ik lekker snuffelen. Voor de kids koop ik er heel vaak stickers en kleurboeken. Voor heel weinig heb je bij de Action gewoon heel veel. Ik stond bij het speelgoed te snuffelen, terwijl mijn kinderen op de achtergrond van alles aan het uitproberen waren, toen mijn oog viel op een tonnetje strijkkralen.

3.000 strijkkralen in allerlei verschillende kleuren. Voor € 3,70 was het tonnetje van mij. En met al die verschillende kleurtjes kon het niet meer stuk. De ontwerpen die we aan het uitproberen waren, konden we verder uitbreiden met de kleuren uit dit tonnetje.

Wat er nog meer in het tonnetje zat…

In het tonnetje zaten niet alleen de 3.000 strijkkralen. Ook zaten er 3 grondplaten bij: een vierkantje, een hartje en een rondje. Al met al een heel leuk starterssetje.

Waar ik achter kwam…

Strijkkralen action - Strijkkralen en zo!

Na een paar ontwerpen waren er een aantal dingen die opvielen.

Strijkkralen Action zijn…

Flexibeler: na het strijken blijft het werk behoorlijk flexibel en is gemakkelijk te buigen (niet te ver natuurlijk, want dan knapt het alsnog)

Niet te matchen met de Ikea strijkkralen: Blijkbaar is het smeltpunt van beide kralen verschillend waardoor de Ikea strijkkralen en de strijkkralen van de Action niet mooi op elkaar aansluiten en snel loslaten.

Kleur: de kleuren van de strijkkralen Action zijn wat fletser.

Grondplaten: een vierkant is een vierkant, een rondje een rondje, maar het hartje uit dit setje is niet echt een mooi hartje. Wanneer je het hartje gebruikt en vol legt met kralen, zul je er na het strijken geen hartje in kunnen ontdekken. Het hartje van de set van Ikea is daarentegen wel degelijk een hartje, ook na het strijken.

Conclusie ten aanzien van strijkkralen Action

Strijkkralen Action - Strijkkralen en zo!Doordat de strijkkralen van de Action niet matchen met de strijkkralen van de Ikea (en ook van Hama) blijven de kleuren beperkt. Een echte huidskleur ontbreekt en ook grijs zit niet in het tonnetje.

Door het ontbreken van bepaalde kleuren vallen veel ontwerpen al snel af. Je kunt dus geen kleuren toevoegen van Hama of Ikea. Je werkstukjes zullen dan snel uit elkaar vallen, zeker wanneer je ze veel in de hand neemt en je kinderen er mee laat spelen.

Echter, voor kinderen (lees kinderen van ongeveer 4 a 5 jaar) zijn dit ideale strijkkralen. Ze zijn een fractie groter van de Ikea strijkkralen en de strijkkralen van Hama. De kleine vingertjes kunnen ze dan veel gemakkelijker oppakken. Het is een ideaal setje voor kinderen om lekker hun fantasie op te botvieren.

Ook voor volwassenen is het setje ideaal om te kijken of het een leuke bezigheid/ hobby is. Zo niet, dan is er geen man overboord. Het setje heeft slechts € 3,70 gekost.

Wil je als volwassene aan de slag met strijkkralen en grotere uitgebreidere en meer complexe ontwerpen maken, dan raad ik niet aan om deze strijkkralen van de Action te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *