StrijkkralenStrijkkralen kopen

Ikea strijkkralen een aanrader?

Naast de Hema, Action en alle winkels die Hama strijkkralen verkopen is ook de Ikea een verkooppunt van strijkkralen. Ooit kocht ik een doos met bijna 14.000 strijkkralen (10 verschillende kleuren) en daarbij een setje grondplaten. En vervolgens duurde het tot ik zelf kinderen had in de fröbel leeftijd, dat ik met de Ikea strijkkralen aan de slag ging en er verslingerd aan raakte.

Strijkkralen vergelijken

In tegenstelling tot het pakketje van de Hema zitten de Ikea strijkkralen allemaal gezellig in 1 grote pot. Alle kleuren door elkaar (wat overigens ook geldt voor het tonnetje dat ik bij de Action kocht).

Strijkkralen en zo!In een apart pakketje (los verkrijgbaar bij de Ikea) koop je de grondplaten:

  • 1 groot vierkant
  • 1 rood cirkeltje
  • 1 blauw vierkantje
  • 1 wit hart

Het hartje van de Ikea is ook daadwerkelijk een hart (dit in tegenstelling tot het hartje dat in het tonnetje van de Action zit, die ik overigens meteen zou weggooien wat ik ook gedaan heb).

De Ikea strijkkralen kocht ik als eerste, pas daarna ging ik aan de slag met Hama, Action en Hema en pas toen ontdekte ik de verschillen. De Ikea strijkkralen lijken naast de Hama strijkkralen dunner. Uiteindelijk valt dat in het gestreken ontwerp niet op. Dus het is niet perse een nadeel.

Het roze in de pot is wel erg fluorescerend. Mijn dochter vind het een geweldige kleur, maar ook haar zie ik vaker grijpen naar het roze van Hama dan dat jaren 80 roze uit de Ikea strijkkralen pot.

Uitkijken met Ikea strijkkralen

Met de Ikea Strijkkralen is het wel uitkijken. Het smeltpunt ligt lager dan het smeltpunt van de Hama strijkkralen. Daar ben ik door schade en schande achter gekomen. Zo kreeg ik een ontwerp dat er na het strijken nogal plat uitzag en streek ik per ongeluk de pinnetjes van twee grondplaten platen waardoor ik het ontwerp niet van de plaat afkreeg. Jammer, weggooien en opnieuw beginnen.

Groot voordeel

Dat de Ikea strijkkralen en de strijkkralen van de Hema en de Hama perfect te combineren zijn vind ik een groot voordeel. Je hoeft dus geen aparte bakjes te hebben voor de verschillende kralen. Die ik overigens nog wel steeds heb van de strijkkralen van de Action.

Wat ik ook een groot voordeel vind ik dat je de grondplaten los kunt kopen. Wel een pakketje van 4, maar je kunt nog altijd ruilen met andere strijkkralen fröbel vriendinnen.

Jammer van de Ikea strijkkralen

De Hama strijkkralen koop je in zakjes van 1.000. Gemakkelijker sorteren bestaat niet. De Ikea strijkkralen zitten alle 14.000 en alle 10 kleuren in 1 grote pot. Dus dat is uitzoeken geblazen. Met de eerste pot ben ik daar heel wat uurtjes zoet mee geweest. De tweede pot is vooral voor de kinderen, terwijl ik zelf het meest de Hama strijkkralen gebruik.

Je kunt natuurlijk de kleuren lekker door elkaar laten zitten, maar wanneer je een ontwerp wilt maken wil je meteen aan de slag en niet eerst een half uur besteden aan het uitzoeken van de juiste kleuren. Ik wil tenminste altijd meteen aan de slag en zoek alles van te voren uit: aantal en kleur. Maar goed, het past wel bij Ikea. Alle meubels zitten ook in honderden onderdelen in een doos, dus waarom de strijkkralen niet.

Aanrader of niet?

De Ikea strijkkralen vind ik een echte aanrader. Ook als je niet met complexe ontwerpen aan de slag gaat, kun je toch heel veel leuke patronen maken met deze strijkkralen.

Doordat er meerdere plaatjes in een zakje zitten kun je met meerdere mensen/ kinderen tegelijk aan de slag. Wil iedereen het hartje? Voor het geld hoef je het niet te laten om een extra setje met grondplaten te kopen.

Voor een setje grondplaten betaal je slechts € 1,99 en voor een pot van 14.000 strijkkralen € 4,99. Voor € 7,00 kun je een heel leuke middag hebben. Zeker een aanrader. Niet alleen qua prijs, maar ook wat betreft de combinatie mogelijkheden met de strijkkralen van de Hema en de Hama.

3 gedachten over “Ikea strijkkralen een aanrader?

  • Ik ben net met mijn kleindochter aan de slag gegaan met de Ikea pot. Ook de grondplaten heb ik er bijgekocht. Het eerste object een ‘unicorn’ is reeds af. Erg leuk. Bedankt voor al de goede tips die je geeft.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *